Sarah

Aten
Hej raringar! Long time no see, som vanligt. Jag har haft fullt upp med att njuta av en underbar semester. Den var rätt välbehövlig om man säger så. Nu är jag dock tillbaka på jobbet sedan förra veckan. Roddar Realtid och känner mig en smula lost, men det funkar. 
Första kvällen på semestern. Började gråta till Kardashians och var helt slutkörd. Stabilt!!
Men ingen tid för mer soffhäng, för tidigt morgonen efter bar det av till Landvetter för flygresan till Aten.  Rätt schletna...
Lite lagom panikartat när vi skulle hinna med anslutningsflyget i Frankfurt. Vi landade femton minuter innan nästa plan skulle lyfta. Fick kuta till gaten med brännande hals (pissig kondition absolut) och när vi kom fram hade de inte ens börjat med boardingen :) Tur i oturen! 
Framme! Med en stress kvar i kroppen och hade svårt att släppa jobbmejlen. Och så var det såklart otroligt varmt i Aten. Men vi var otroligt lättade och glada över att vi var där och att semestern hade börjat!
Hotellet låg på den här lilla gatan. Kanonläge nära Akropolis och massa trevliga restauranger. Bland annat Taverna Saita, som var ett otroligt charmigt ställe mitt på den turistsmetiga gatan lite längre ner. Familjeägt, jättetrevlig personal och kanongod mat. Oliverna var to die for. 
Kanske inte ser så spektakulärt ut, men jag lovar det var otroligt! Den klassiska grekiska ölen Mythos satt som en smäck i värmen. 
Lite skön musik till gjorde inte stämningen sämre direkt. 
Haha, så redo med min fläkt!! Min bästa vän tills den plötsligt dog (temporärt) , kort efter det här kortet togs. Sedan smälte jag bort. 
Sa jag att det var varmt?? 
Vi tog oss dock upp för Akropolis, kollade in Parthenon och en fantastisk utsikt över Aten. 
Röd och svettig men nöjd över att ha kommit upp :') 
Vi var helt färdiga när vi kom ner. Tog en bärs i skuggan och käkade middag på ett ställe som såg fint ut men som saknade all finess och charm. Saknade maten och den trevliga stämningen från tavernan vi var på kvällen innan. Men ölen satt ju inte fel. 
Vidare mot Brettos! Atens äldsta destilleri som funnits där sedan 1909. 
Där dricker man ouzo. Starkt, smakar hostmedicin och dricks långsamt. Men gott! Oscar fick 50-procentig ouzo medan jag nöjde mig med 40. Supertrevligt litet ställe i området Plaka, rekommenderar verkligen ett besök om ni är i Aten. 
 
Det var det om Aten, Naxos kommer i ett annat inlägg!