Sarah

Vi åkte söderut
Den 13 juli tog vi tåget mot en sydligare del av landet.
För att bo här på Astoria i Malmö i fyra nätter! Måste säga att känslan man får av att se på hotellet utifrån verkligen representerar stället bra. Först helt okej vibe, sen ser man comic sans-skylten och känner oj här har vi lite att jobba med, men fattar samtidigt att det är med flit för att locka personer som vill bo på hotell men kanske egentligen inte har råd med det och bara borde ta in på vandrarhem. Och sen när man checkar in:
 
Den snälla receptionisten: *säger priset*
Vi: Njae så mycket ska vi inte betala
Den snälla allt mer nervösa receptionisten: Oj oj hoppsan det har blivit något konstigt här *tillkallar förstärkning*
Slirige rövchefen kommer och "förklarar läget" dvs - "har ni inte läst det finstilta?? ;) " 
Vi: *blir jättearga men lägger oss jättefort efter lite halvfattiga gliringar* 
 
Kontentan: Vi bokade ett dubbelrum för tre personer, och förväntar oss sängplatser till oss alla. Men hoppsan det var visst bara en dubbelsäng som vi betalat för och måste betala för en säng till :) 
Men nu släpper vi det! Här har vi resans första öl på Mikkellers pop up i Moriskans Trädgård. 
Jättemysigt ställe inne i Folkets park.
Vidare mot Far i hatten och en supergod margherita!
En bra första kväll i Malmö. 
Ut på äventyr med gulliga storasyster och lillasyster! :)) 
Det var satvarmt så vi drog till Västra hamnen och badade. Hette Scaniabadet och ligger nära Turning Torso. Fantastiskt badställe! 
Kommer inte ihåg exakt när vi gjorde vad, men vi kan låtsas att vi drog hit sen. Till Julie´s, en supermysig vinbar som jag hade spanat in.
Drack ett otroligt gott riesling, det närmast på bilden. Fantastisk färg!
Tillbaka vid badet igen efter lite öl, promenerande och parkhäng.
Nej men det var helt sinnesjukt vackert??
Ja det blev lite museumbesök också. Nästan mest för att få lite svalka men ändå göra något, i alla fall för min del. Den här sommaren har verkligen visat hur dåligt jag tål värme. Har svettats från ställen jag inte trodde var möjliga!! 
Jag och Rebecka tog ett glas vin en eftermiddag på Ruth's. Supermysigt ställe och vi drack ett jäkligt gott pit nat rosé. Visste inte ens att det fanns pit nat. 
En kväll åt vi pizza på Opopoppas uteservering. Så mysigt ställe, god mat och de hade sällskapsspel. Alltid ett plus.
Vi drack även en hel del öl närmare Möllevångstorget. Där var priserna lite mer i vår nivå, men vi hittade bara ett ställe som hade Andra lång-priser och det var på Vegan bar. Låt dig inte avskräckas av namnet, det var som vilket ölställe som helst vid möllan! 
Malmö var verkligen en fantastisk stad med fina hus, mysiga gator, härliga restauranger, magiskt badställe vid Västra hamnen och en allmänt bra känsla i hela stan. Kan absolut tänka mig att flytta dit ett tag.